Ο αριθμός 6 και η σημασία του

Ο υπεύθυνος

 

Θετικά Χαρακτηριστικά: Τα 6αρια είναι υπεύθυνα , αγαπούν, θυσιάζουν, προστατεύουν, συμπαθούν και είναι συμπονετικοί. Αυτές οι πιστές, μητρικές μορφές είναι ,παραδοσιακοί  δίκαιοι και ιδεαλιστές,  θεραπευτές ή δάσκαλοι.

Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Το 6αρι  μπορεί να το παρακάνει με την προστατευτικότητα του και αυτό το δημιουργεί άγχος , γίνετε ανήσυχο ύποπτο ,  παρανοϊκό, συναισθηματικά ασταθές, κυνικό ή ζηλότυπο. Τείνουν προς τη συμβατική πλευρά.

Αστρολογικά συνδέετε με τον Δίδυμο.

Ενώ το 6 θεωρείται το πιο αρμονικό όλων των μονοψήφιων αριθμών, δεν είναι χωρίς τα ελαττώματά του. Η πιο σημαντική επιρροή του 6 είναι η αγάπη και η φροντίδα του. Ονομάστηκε σωστά ο αριθμός της μητρότητας, είναι ότι έχει σχέση με  θυσία, φροντίδα, θεραπεία, προστασία και διδασκαλία άλλων. Καμία οικογένεια ή κοινότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη δύναμη των 6 για να τους κρατήσει μαζί και ασφαλείς. Είναι η κόλλα που κρατά μια οικογένεια ή μια κοινότητα μαζί.

Υπάρχουν, όμως, φορές που τα 6αρια εμπλέκονται πάρα πολύ στη ζωή των αγαπημένων  τους , στο σημείο που  γίνεται ενοχλητικό  Άλλες φορές, το παρατραβάει με την θυσία που είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό του και γίνετε χαλί να το πατήσουν , ανοίγοντας την πόρτα στην κακοποίηση και στην κακομεταχείριση .  Παρ ‘όλα αυτά, συνήθως εκτιμάται  πραγματικά και λατρεύεται .  Για το λόγο αυτό, το 6 θεωρείται ο μόνος αριθμός αρμονικός με όλους τους άλλους αριθμούς. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και αρμονίας είναι πάντα η ισχυρότερη ώθηση του. Επιπλέον, αγαπά να διδάσκει και να καθοδηγεί τους άλλους, ειδικά τους νέους, τους ηλικιωμένους και τους λιγότερο τυχερούς.

Το  6αρι  είναι γεμάτο συμπάθεια και η αίσθηση της δικαιοσύνης είναι καλά αναπτυγμένη – όταν αντιλαμβάνεται την αδικία, θα θυσιάσει όλο το χρόνο και την προσπάθειά του  να βάλει  τα πράγματα στη σωστή τους θέση .  Σχεδόν πάντα ευνοεί τον αουτσάιντερ και ποτέ δεν θα βλάψει σκόπιμα κανέναν, ειδικά εκείνους που θεωρεί λιγότερο τυχερούς. Έχει έντονη αίσθηση ευθύνης και μπορεί κανείς να βασίζετε σε αυτό για να κάνει τη δουλειά του . Μπορεί να είναι απαιτητικό, αλλά είναι επίσης ικανό και πρόθυμο να παραμείνει στο παρασκήνιο όταν χρειάζεται, να εργάζεται και να φροντίζει χωρίς καμία προσδοκία ανταμοιβής.

Τα 6αρια είναι ιδεαλιστές εμπιστεύονται εύκολα και για αυτό είναι πολύ εύκολο να τους εκμεταλλευτούν , πράγμα που μπορεί  να είναι καταστροφικό γι αυτούς . Δίνει εύκολα την καρδιά του και  περιμένει το ίδιο από άλλους. Ο ρόλος του συμβούλου και του καθοδηγητή είναι στη φύση του και γι αυτό πολλοί έρχονται να κλάψουν στον ώμο του και να ζητήσουν τη συμβουλή του .

Το 6αρι προσέχει γενικά τον εαυτό του και  κινείται με χάρη, αλλά συγχρόνως είναι ζεστό, αστείο και ζωντανό.  Όταν οι 6 είναι σε μια σταδιοδρομία, γενικά πηγαίνουν ψηλά εν μέρει λόγω  της αίσθησης του καθήκοντος και της ευθύνης – αλλά και επειδή είναι πραγματικά σεβαστό και αρεστό.  Θα βρείτε πολλά 6αρια σε σταδιοδρομία όπως η διδασκαλία, η θεραπεία, η συμβουλευτική, η κατασκευή, το νομικό πεδίο και η επιβολή του νόμου, ειδικά οι στις φυλακές.

Στην αρνητική τους όψη , μπορεί να είναι ζηλιάρηδες , στενόμυαλοι , σπαταλούν ενέργεια στις λεπτομέρειες ενώ παραβλέπουν την μεγαλύτερη εικόνα συνήθως προς δική τους ζημία. Μπορεί να είναι κακός κριτής χαρακτήρων και είναι γνωστό ότι μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του σε ένα σκοπό ή ένα πρόσωπο ακόμη κι αν όλοι γύρω του προσπαθούν να το πείσουν ότι δεν αξίζει.

Το 6αρι είναι μάλλον συμβατικό και πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το μυαλό του αντί απλώς να στηρίζετε στις απόψεις  των άλλων . Μπορούν επίσης να είναι αυταρχικοί και αλαζονικοί ειδικά προς πρόσωπα κύρους ή θεσμικά όργανα. Μπορεί να δείξει ενοχλητική αυτοπεποίθηση και μισαλλόδοξη θρησκευτικότητα.Τα 6αρια υποφέρουν συχνά από άγχος και ανασφάλεια ακόμη και φοβίες. Ένας  ικανός αριθμός ατόμων με OCD ανήκουν στα 6αρια.

Τα 6αρια ενώ είναι γεμάτοι αγάπη συμπάθεια και φροντίδα για τους άλλους , είναι εγωιστές και εγωκεντρικοί. Αν αυτοί που αγαπούν και φροντίζουν δεν δείξουν την προσοχή που επιζητούν μπορούν να γυρίσουν εναντίον τους και να τους πληγώσουν . Το σύνδρομο Munchhausen είναι μια τυπική διαταραχή της αρνητικής πλευράς του 6.

Δεν υπάρχει αριθμός  χωρίς αδυναμίες και λάθη  , αλλά το 6 είναι στην πραγματικότητα το πιο αρμονικό και σταθερό μεταξύ των εννέα μονοψήφιων αριθμών . Ωστόσο , για τον ίδιο λόγο , όταν συμβεί κάτι ασυνήθιστο ή αναπάντεχο τα 6αρια πέφτουν σε αντιπαράθεση και δυσαρμονία και μπορούν να γίνουν ίσως οι πιο καταστροφικοί και επικίνδυνοι όλων των αριθμών. Προσοχή σε ένα κυνικό ή θυμωμένο 6. Είναι λύκος που φοράει προβιά προβάτου.

Δείτε παρακάτω πως θα βρείτε τον αριθμό σας

Ήξερες ότι η ημερομηνία γεννήσεως σου δείχνει το μονοπάτι της ζωής σου ?

Δείτε όλους τους αριθμούς

Ο αριθμός 1 και η σημασία του

Ο αριθμός 2 και η σημασία του

Ο αριθμός 3 και η σημασία του

Ο αριθμός 4 και η σημασία του

Ο αριθμός 5 και η σημασία του

 

 

6 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s