Διαλογίζομαι δεν σημαίνει χάνομαι

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον διαλογισμό. πολλές προσεγγίσεις , διαφορετικές τεχνικές , υποσχέσεις για αλλαγή, ηρεμία , γαλήνη και πολλά άλλα.

Εγώ σήμερα δεν θα ασχοληθώ με αυτό. Υπάρχουν χιλιάδες άρθρα και οδηγίες για το πώς να κάνουμε διαλογισμό και να οδηγηθούμε στα Άβατα του εσωτερικού μας εαυτού.

Θα ασχοληθώ με τον διαλογισμό ως πρακτική να “ξεφεύγουμε” από την πραγματικότητα. Από το Εδώ και Τώρα. Μια πρακτική που δυστυχώς την έχω συναντήσει παντού γύρω μου . Μια λανθασμένη προσέγγιση του διαλογισμού έτσι ώστε να αποφεύγουμε  τη ζωή και τα προβλήματα της και να βρίσκομαι συνέχεια “επάνω” . ‘Ένας τρόπος να νιώθω “πνευματικός” άνθρωπος και να “συνομιλώ” με τους αγγέλους το Θεό, τους οδηγούς μου , αλλά όταν πρόκειται να συνομιλήσω με τους ανθρώπους το “χάνω”. Όταν πρόκειται για τις σχέσεις μου εδώ στη Γή νιώθω χαμένος , νιώθω πως δεν με καταλαβαίνουν οι άνθρωποι , δεν επικοινωνώ , οι σχέσεις μου είναι από ανύπαρκτες ως δυσλειτουργικές , πολλές φορές έχω προβλήματα στη δουλειά, είναι απόλυτα συνηθισμένο να μην έχω χρήματα , να βιώνω δηλαδή το αντίθετο της αφθονίας σε όλα τα επίπεδα. Έχω παρατηρήσει άπειρες φορές πως ο διαλογισμός χρησιμοποιείτε  από τους διαλογιζόμενους για να απαλύνουν τον πόνο , αλλά ακόμη και όταν διαλογίζονται το κάνουν από μια θέση φόβου. Από φόβο μην πονέσουν , από φόβο αποκοπής , φόβο ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν εδώ στη Γή. Δεν γίνετε κατανοητό στον ίδιο τον διαλογιζόμενο ότι κινείται από Φόβο. Νομίζει απλώς ότι του αρέσει να συνδέετε με το Ανώτερο, αλλά το κάνει κινούμενος από κατώτερες δονήσεις. Δηλαδή από φόβο. Ουσιαστικά δεν θέλει να βρίσκετε εδώ . Νιώθει ότι έχει αποκοπεί από τον Πατέρα και απελπισμένα προσπαθεί να κάνει ξανά τη σύνδεση. Προτιμά να βρίσκετε σε μια συνεχή “υποτιθέμενη” διαλογιστική κατάσταση που “βλέπει” πράγματα ή ακούει , παρά να συνδεθεί με το γήινο σώμα του και την υπόσταση του , όπως και το να μείνει στο Εδώ και Τώρα που απαιτεί την προσοχή του .

Έτσι έχουμε ανθρώπους που ασχολούνται με το διαλογισμό για να “χάνονται” σε άλλες διαστάσεις και χρόνους αρκεί να μην βρεθούν στο Εδώ και Τώρα και αναγκαστούν να λύσουν τα θέματα τους. Είναι εύκολο να καταλάβεις αυτούς τους ανθρώπους που συνεχώς αναφέρουν ότι έκαναν διαλογισμό για ώρες  αλλά όταν βλέπεις την ζωή τους εδώ στην Γή καταλαβαίνεις ότι είναι δυστυχισμένοι.  Θέλουν σχέσεις αλλά δεν έχουν . Θέλουν να έχουν χρήματα αλλά ούτε δουλειά δεν έχουν ή αν έχουν είναι δυσλειτουργική, θέλουν τη Χαρά αλλά είναι σοβαροί έως θυμωμένοι , θέλουν τη Γαλήνη αλλά ζουν μέσα στις ενοχές και τους περιορισμούς των πεποιθήσεων τους .

Αυτό λοιπόν ΔΕΝ είναι διαλογισμός . Διαλογισμός δεν σημαίνει “χάνομαι” αλλά Είμαι πάντα Παρών στο Εδώ και  Τώρα , διαχειρίζομαι την ύλη και είμαι σε ισορροπία Πνεύματος και ‘Ύλης. Οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει και διαλογίζονται σωστά έχουν όμορφες ζωές εδώ στην Γή και τηρούντος των αναλογιών έχουν και όμορφη πνευματική ζωή.  Ισορροπία . Δεν γίνετε να λέμε ότι έχουμε καλή πνευματική ζωή αλλά όχι ευτυχισμένες ζωές εδώ .  Γιατί όπως Πάνω Έτσι και Κάτω ! Όπως Μέσα έτσι και Έξω !

 

Αναστασία Μουζίνα ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s